Radni sastanak s kandidatom za župana V. Bregovićem

ODRŽAN RADNI SASTANAK HDZ DUGO SELO, BRCKOVLJANI I RUGVICA S KANDIDATOM ZA ŽUPANA VLADIMIROM BREGOVIĆEM : „BREGA ZA ŽUPANA“

 

Članovi Gradske organizacije HDZ Dugo Selo te općinskih organizacija HDZ Brckovljani i Rugvica održali su jučer, u Gradskoj vijećnici, radni sastanak s kandidatom ove stranke za župana Zagrebačke županije Vladimirom Bregovićem. Uvodno, u svojstvu domaćina, okupljene je pozdravio predsjednik GO HDZ Dugo Selo i kandidat za gradonačelnika Dugog Sela Darjan Budimir naglasivši kako je sastanak sazvan u svrhu priprema za lokalne izbore te kako je namjera uključiti članstvo da svojim prijedlozima dodatno poboljša izborne programe koji su najvećim dijelom već pripremljeni, kako na županijskoj razini, tako i na razini grada i općina.

Iz programa dugoselskog HDZ-a Budimir je kao najznačajnije točke naveo uređenje središnjeg gradskog trga u Dugom Selu, izgradnju treće osnovne škole i osiguravanje besplatnih udžbenika za sve osnovnoškolce u Dugom Selu, istu cijenu boravka djece u gradskom i privatnim vrtićima, daljnji razvoj infrastrukture u Gradu i asfaltiranje svih ulica na gradskom području kao i potpore kulturi i športu. Budimir je dodao kako je siguran u izvanredan izborni rezultat stranke jer im je snažan vjetar u leđa snažna vlada Andreja Plenkovića koja beskompromisno provodi svoja četiri glavna zacrtana cilja, a to su osiguranje političke stabilnosti u Hrvatskoj, ostvarivanje gospodarskog rasta, demografska obnova i osiguranje socijalne pravednosti.

 

Saborski zastupnik i predsjednik OO HDZ Rugvice Mato Čičak rekao je kako treba prekinuti stanje u kojem HDZ već šesnaest godina nema svog župana u Zagrebačkoj županiji te izrazio nezadovoljstvo što još uvijek aktualni župan nije u svom tom razdoblju uspio ne povući novac iz Europske unije, što i jest jedan od glavnih razloga političkog razilaženja s njim. Čičak je dodao kako u HDZ treba uvesti što više mladih te je izrazio bezrezervnu podršku Vladimiru Bregoviću i konstatirao da pobjeda HDZ-a nije upitna. HDZ naprosto treba odraditi posao i preuzeti vlast u Županiji, zaključio je Čičak.

 

Kandidat HDZ-a aza župana Zagrebačke županije Bregović dodatno je pojasnio razloge razilaska s HSS-om i aktualnim županom rekavši da je na ovim izborima glas za HSS, zapravo glas za oslabljeni SDP. Bregović je uputio kritiku aktualnom županu rekavši da nije u svojim mandatima uspio ostvariti poveznice između određenih dijelova i gradova županije, a Regionalna razvojna agencija, kao ekspozitura HSS-ovih županijskih kadrova, unatoč odličnim primanjima, nije uspjela donijeti novac iz EU fondova za baš ni jedan projekt. Mi u našoj županiji želimo i imamo pravo na isti standard života kao građani Zagreba, rekao je Bregović, te dodao kako treba ostvariti jednotarifnu uniju u putničkom prijevozu, staviti u funkciju nerazvijeni turizam, ali i poljoprivredu čiji potencijali nisu iskorišteni.  Bregović je istakno kako na izborima, kao i u športu, pobjeđuje onaj koji to najviše želi, a, prema njegovim riječima, HDZ ima najbolji potencijal i najveću želju da na ovim izborima to i ostvari te je završio izlaganje sa svojim predizbornim sloganom „Brega za župana“. Bregović je obećao i dolazak predsjednika stranke Andreja Plenkovića na središnji predizborni županijski skup koji bi se trebao održati upravo u Dugom Selu.  N.H.M