Petri Škrobot je javni prijevoz u Samoboru nebitan. Nama nije!

26 svibnja, 2022 | hdzadmin

Ni rješenja ni studije javnog prijevoza

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Samobor i samoborski gradski vijećnik, Matija Hržić, na posljednjoj je sjednici Gradskoga vijeća održanoj 18. svibnja 2022. godine bio najaktivniji vijećnik, s najviše upita i komentara. Nekoliko je puta tijekom sjednice zauzeo govornicu te ponudio konkretna rješenja za neke od gorućih gradskih problema. Tako je, između ostaloga, zatražio povećanje subvencija javnog prijevoza s obzirom na ostvareni značajan višak u gradskoj blagajni.
Zamjenik gradonačelnice na prijedlog je odgovorio da rade na rješenju problema javnog prijevoza te da u ovom trenutku ne razmatraju opciju dodatnog subvencioniranja javnog prijevoza.

Ponovno je zatražio objavu studije javnoga prijevoza, no za sada nije dobio odgovor, čak ni nakon dva dodatna podsjetnika poslana e-porukom gradskoj upravi. Takvim je postupanjem predsjednik Stranke dobio dojam da gradonačelnica ne smatra da građani trebaju dobiti na uvid studiju koju su sami platili. Zakon o pravu na pristup informacijama upravo tumači da građani imaju pravo znati što su platili i dobiti u uvid u to, stoga će podnijeti Zahtjev za pravo na pristup informacijama te zatražiti studiju javnog prijevoza jer Zakon predviđa sankcije za ignoriranje zahtjeva, za razliku od Poslovnika Gradskoga vijeća po kojemu gradski čelnici šerifski ignoriraju upite vijećnika i građana koji su glasali za njih.

Nažalost, aktualna gradska vlast po pitanju rješenja problema javnog prijevoza do sada ne samo da nije učinila ništa, već ga je dodatno eskalirala u izostanku komunikacije s trenutnim prijevoznicima.

Predsjednik Matija Hržić ostaje rezolutnog stava da Samobor i Samoborci zaslužuju gradsko poduzeće s kvalitetnim i povoljnim prijevozom po uzoru na mnoge gradove diljem Hrvatske.

Povezane objave