Opozivi i interpelacije? SDP i Škoro skupa su krenuli u vježbu destabiliziranja Vlade. Izborni gubitnici moraju pokazati da su živi

9 studenoga, 2020 | hdzadmin

Andrej Plenković: Vjetroelektrana Krš-Pađene? Projekt traje već 17 godina, uključene su bile sve vlade u tom razdoblju, a ključna odluka o statusu povlaštenog dobavljača donijeta je baš za vrijeme Milanovićeva premijerskog mandata. Neka o tome slobodno raspravljaju u Hrvatskom saboru.

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH odgovarao je – nakon sastanka Znanstvenog vijeća – i na novinarska pitanja o aktualnim političkim događajima.

Donosimo Plenkovićeve ključne poruke:

O ZAHTJEVIMA ZA OPOZIV I INTERPELACIJAMA

Scenarij je više nego jasan. Oni koji nisu dobili povjerenje hrvatskih građana moraju pokazati da su živi. Imate nesretni SDP, imate Škoru, koji su skupa krenuli u vježbu destabiliziranja naše Vlade.

Vjetroelektrana Krš-Pađene? Vlada je već odgovorila i odbacila interpelaciju. Projekt traje već 17 godina, uključene su bile sve Vlade u tom razdoblju, a ključna odluka o statusu povlaštenog dobavljača donijeta je baš za vrijeme Milanovićeva premijerskog mandata. Neka o tome slobodno raspravljaju u Hrvatskom saboru.

“Inicijativa“ za opoziv ministra Tomislava Ćorića? Malo će se oporba igrati sa svim tim instrumentima, sigurno će ići i na interpelaciju o stanju u zdravstva i na pokušaj opoziva ministra Vilija Beroša. Navikli smo…

O SASTANKU VNS-a

Slijedom zaključka sa sjednice Vlade RH, Koordinacija za sustav domovinske sigurnosti izradila je set mjera radi suzbijanja radikalizacije u hrvatskom društvu, koji će poslužiti kao podloga za sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost. Prijedlog je upućen Uredu predsjednika Republike Hrvatske – s nekoliko mogućih termina. Sastanak će biti prigoda da raspravimo – ako se u međuvremenu izrade – i smjernice za rad sigurnosno-obavještajnih agencija.

Tvrdnje iz Ureda PRH da radimo mimo zakona? Vlada je imala, ima i imat će ovlasti sazivati sjednice Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti.

O VELEDROGERIJAMA

Čim Hrvatski sabor usvoji rebalans proračuna, veledrogerijama ćemo na ime dugova isplatiti daljnja sredstva. To će se dogoditi, dakle, u idućih 10 dana. Ako postoji nestašica u pojedinim ustanovama, lijekovi će biti osigurani! Problemi su iznimka, a ne pravilo. Osigurat ćemo i kvalitetnu skrb za sve pacijente.

Povezane objave