Predsjednik HDZ-a dobio mandat za sastavljanje nove Vlade: Smanjujemo broj ministarstava sa 20 na – 16!

16 srpnja, 2020 | hdzadmin

Mandatar Andrej Plenković s Pantovčaka: Ovako premoćna izborna pobjeda obvezuje. Pred našom je zemljom puno zahtjevnih izazova – političkog, ekonomskog i javnozdravstvenog karaktera. Stoga je naš cilj i bio da čim prije dobijemo Vladu koja će se odgovorno suočiti s njima. Nastavljamo odvažno raditi za bolju Hrvatsku i kvalitetniji život naših sugrađana!

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dobio je mandat za sastavljanje Vlade RH nakon što je predsjedniku RH Zoranu Milanoviću predao potpise 76 izabranih zastupnika – većine u novom sazivu Hrvatskog sabora.

4 ministarstva manje

Potom je na Pantovčaku predstavio novu arhitekturu „Banskih dvora“:

– Kao što smo najavljivali u kampanji, imat ćemo manji broj ministarstava – njih 16. Znači, 4 manje nego dosad. S manjim brojem članova, Vlada će biti funkcionalnija. Vlada će imati 4 potpredsjednika: uz dosadašnje Davora Božinovića i Zdravka Marića, novi su Tomo Medved i Boris Milošević. Imena ministara službeno ćemo objaviti nakon sjednica središnjih tijela HDZ-a u ponedjeljak.

Zakon o obnovi Zagreba

Već idućeg tjedna, nakon što nova Vlada dobije povjerenje zastupnika – otkrio je mandatar Plenković – u Hrvatski ćemo sabor u prvo čitanje uputiti Zakon o obnovi Zagreba i ostalih potresom pogođenih područja:

– Ovako premoćna izborna pobjeda obvezuje. Pred našom je zemljom puno zahtjevnih izazova – političkog, ekonomskog i javnozdravstvenog karaktera. Stoga je naš cilj i bio da se čim prije konstituira novi saborski saziv i da čim prije dobijemo Vladu koja će se odgovorno suočiti sa svim izazovima. Nastavljamo odvažno raditi za bolju Hrvatsku i kvalitetniji život naših sugrađana!

Povezane objave