Svi članovi Vlade dali svoje plaće za ožujak, a HDZ uplatio 1,1 mil. kn za sanaciju posljedica potresa u Gradu Zagrebu i okolici

18 svibnja, 2020 | hdzadmin

Danas je izvršena uplata 1,1 milijuna kuna na račun akcije “Zajedno za Zagreb”, kao pomoć za sanaciju posljedica razornog potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu u ožujku ove godine. Odluka je donesena od strane Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice, a na prijedlog predsjednika Andreja Plenkovića.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice, na prijedlog predsjednika stranke Andreja Plenkovića, donijelo je odluku o uplati 1,1 milijun kuna na račun akcije „Zajedno za Zagreb“ namijenjenih za sanaciju posljedica potresa u Gradu Zagrebu i okolici. Uplata je izvršena danas.

Ujedno, podsjećamo kako su svi članovi Vlade, kao i predsjednik Hrvatskog sabora, uplatili puni iznos svoje plaće za ožujak na račun akcije „Zajedno za Zagreb“, čime su oni, zajedno s HDZ-om, za sanaciju posljedica potresa donirali oko 1,5 milijuna kuna.

Kao što je poznato, Vlada je 24. ožujka 2020. donijela odluku kojom je omogućeno da se putem računa primaju uplate financijskih sredstava namijenjenih za sanaciju posljedica potresa u Gradu Zagrebu i okolici te na taj način podrži akciju „Zajedno za Zagreb“.

Povezane objave