U ISTOM TEMPU! Plenković predsjedao video sastankom Vlade sa županima & udrugama gradova i općina

2 prosinca, 2020 | hdzadmin

Kako je otkrio glasnogovornik Vlade Marko Milić, premijer je odredio da će ga u slučaju spriječenosti mijenjati Tomo Medved budući da u ovom mandatu nije bio imenovao prvog potpredsjednika Vlade RH: „No zasad za time nema potrebe. Vlada najnormalnije funkcionira, predsjednik Plenković i danas se osjeća dobro te je nastavio obavljati sve aktivnosti i obveze od kuće“.

Razgovarali smo o zajedničkim naporima u borbi protiv koronavirusa, novom paketu mjera za pomoć nacionalnom gospodarstvu i očuvanje radnih mjesta, vrijednom 2,1 milijarde kuna, funkcioniranju škola i uvođenju prekršajnih sankcija za neodgovorne pojedince koji krše zaštitne epidemiološke mjere – poručio je na svom Twitteru predsjednik Vlade RH i HDZ-a nakon video konferencije sa svim županima te predstavnicima Udruge gradova u RH i Hrvatske zajednice općina.

Pomoć gospodarstvu & očuvanje radnih mjesta

Premijer je na sastanku podsjetio da je prošlog tjedna predstavljen novi paket epidemioloških mjera, koje su na snagu stupile 28. studenog, a jučer su na sjednici Vlade donesene i ekonomske protumjere radi pomoći gospodarstvu i očuvanja radnih mjesta:

– „Težina“ cijelog paketa iznosi 2.1 milijarde kuna.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk kazao je da očekuje da će u naredna tri tjedna nove mjere usmjerene na suzbijanje širenja Covida polučiti uspjeh i rasteretiti zdravstveni sustav.

SVE ODRAĐUJEMO PREMA PLANU!

Dr. sc. Davor Božinović iz Zagreba nakon video sastanka sa županima:

– Vlada RH funkcionira & funkcionirat će bez zastoja. Predsjednik Andrej Plenković, kao što i sami svjedočite, obavlja sve svoje dužnosti iz izolacije. No kao odgovoran političar odredio je potpredsjednika koji bi ga mijenjao u slučaju spriječenosti. Vjerujem da za to neće biti potrebe.

U stalnom kontaktu s premijerom

Ministar obrane Marijan Banožić

Ministar obrane Marijan Banožić iz Vukovara nakon dodjele državnih stanova na korištenje hrvatskim vojnicima i policajcima:

– Premijer je dobro, s njim smo mi ministri u stalnom kontaktu online ili putem poruka i poziva. Vlada dobro funkcionira, kao i dosad, sve odrađujemo prema zacrtanom planu.

Povezane objave